…do každého počasia

Ef. 4:22-24
…že máte odložiť starého človeka s predošlým spôsobom života, ktorý sa ženie za klamnými žiadosťami do skazy, a obnovovať sa duchovne premenou zmýšľania, obliecť si nového človeka, ktorý je stvorený podľa Boha v spravodlivosti a pravej svätosti.

Na to, aby sme si mohli niečo nové obliecť, musíme si najskôr niečo vyzliecť. Staré vymeniť za nové. V našom živote, aj spoločnosti okolo nás sa však všetko veľmi rýchlo mení, my sa snažíme zaradiť väčšiu rýchlosť, ale niekedy napriek tomu nevieme držať krok so všetkým, čo okolo nás frčí a čo sa okolo nás deje.

Zmena za zmenou sa valí… a my niekedy potrebujeme pomôcť, ale kam sa obrátiť? Ako sa obliecť v zmenených podmienkach? Sme pripravení na rôzne druhy počasia, ktoré sú neustále súčasťou nášho života? Máme si čo obliecť? Keď do nášho života zasvieti slnko, prekvapí nás jemný dážd alebo prudká búrka s oslepujúcimi bleskami, pod kožu lezúci mráz alebo hmla, pri ktorej si nevidíme na koniec nosa… Máš pripravené šortky? Pršiplášť? Bundu? Čapicu? A navyše, ideš s módou? Nieee. Nebojte sa, nemusíte si do leta vynoviť šatník. 😊 Nuž… Každý to máme možno trošku inak. A možno budeme potrebovať rôzne oblečenie aj na našich Rodinných táboroch 2020. 😊

Kedy však môžeme byť naozaj pripravení do každého počasia? Niekedy proste musíme odložiť starého človeka a obliecť si toho nového. Ako to však vyzerá, čo to pre nás znamená? S KÝM sa to dá skutočne urobiť? Poďme to spolu skúmať, možno sa skúsme hlbšie ponoriť do rôznych “počasí nášho života”. Poďme zistiť ako sme pripravení, možno čo potrebujeme urobiť, aby sme mohli byť naštartovaní vyraziť do každého počasia…

Prijmite teda pozvanie na naše Rodinné tábory. Veríme, že to bude dobrý čas bez ohľadu na to, aké bude práve vonku počasie. A veríme, že Pán Boh bude ten, ktorý bude konať, ktorý nás bude učiť a viesť, a my ho budeme môcť spolu chváliť a vyvyšovať meno Ježiš. 😊 Tešíme sa na Vás všetkých.