Informácie

Tento rok zvyšujeme počet táborov, a tým aj kapacitu rodín, ktoré sa môžu táborov zúčastniť. Preto neváhajte pozvať na kemp svojich priateľov a dajte o táboroch vedieť ďalším!

Miesto všetkých táborov: hotel Drotár, Hronec

  1. turnus : 13. – 19. 7. – rečníci Georg a Christina Schubert
  2. turnus : 10. – 16. 8. – rečníci Brian a Chris Clarke
  3. turnus : 17. – 23. 8. – rečníci Brian a Chris Clarke

NOVINKA:
4. turnus : 20.7. – 26.7. – špeciálny kemp pre rodiny s teenagermi (od 12 rokov) s množstvom zážitkových aktivít a vlastným rečníkom pre teenagerov!
Pán Boh sa rozhodol odvolať Tomáša Krišku k sebe do večnosti – z tohto dôvodu nastáva zmena. Kto bude rečníkom na 2. tábore oznámime akonáhle to bude jasné. Ďakujeme za Vašu trpezlivosť.
Rečník pre teenagerov: Peter Strežo

Poznámka: aj počas tohto kempu bude o deti do 12 rokov počas dopoludní postarané, no vekové rozpätie v skupinách bude pravdepodobne väčšie ako ste zvyknutí.

 

Ubytovanie a cena:

V 2–4 lôžkových izbách v hoteli alebo v 6-miestnych chatkách. Každá chatka má vlastné sociálne zariadenie, v hoteli je spoločné sociálne zariadenie pre 2 izby na bunke.
Ubytovať sa so psom je možné len v chatke, no kvôli využitiu kapacity zariadenia je potrebné v chatke obsadiť minimálne 4 lôžka. Vzhľadom na obmedzené možnosti areálu uvítame, keď psíka so sebou nevezmete.

Ceny za ubytovanie:

  • 155€ – dospelý
  • 130€ – dieťa do 13 rokov (dospelá porcia)
  • 110€ – dieťa do 12 rokov vrátane
  •   25€ – dieťa do 3 rokov bez nároku na stravu a lôžko
  •   10€ – poplatok za psa.

V prípade, že máte záujem o stravu alebo lôžko pre dieťa mladšie ako 3 roky, uveďte to v poznámke v prihláške – cenu upravíme podľa vašich požiadaviek.

V cene všetkých turnusov je ubytovanie na 6 nocí, plná penzia, desiata pre deti, občerstvenie, podklady k prednáškam, materiály pre detský program, spoločné priestory, športoviská, príspevok prednášajúcim.

Ak je cena dôvodom, že nemôžete prísť, obráťte sa na nás čo najskôr, pokúsime sa spolu nájsť spôsob, ako to vyriešiť.

O spôsobe platby Vás budeme informovať po prijatí Vašej prihlášky.

 

Rečníci:

schubertGeorg a Christine Schubert

Súčasťou YWAM sú od konca 70-tych rokov, tam sa spoznali a potom v roku 1983 vzali. V prvých rokoch pracovali najmä s mladými ľuďmi v rámci učeníckej školy (DTS). Georg bol niekoľko rokov vedúcim YWAM centra a tiež vedúcim DTS. Potom založil službu „remeselníci v misii“. Táto služba viedla ich rodinu na misijné výjazdy do rôznych krajín, ako Zimbabwe, Rumunsko a na štyri roky do Čile (1991-1995). V Čile sa stretli s kurzom na posilnenie a obohatenie manželského vzťahu REAPP (Relationship Enrichment by Applying Preventive Principles), boli vyškolení autormi kurzu a po návrate priniesli kurz do Nemecka.  Ďalších 20 rokov pracovali na preklade kurzu a jeho spracovaní, viedli workshopy a trénovali ďalších vedúcich v Nemecku, Švajčiarsku, Rumunsku, Južnej Afrike aj na Sibíri.

Georg a Christine sú súčasťou YWAM služby rodinám a súčasťou miestneho kresťanského spoločenstva. Ich vášňou je vidieť, ako zdravé manželstvá a rodiny v spolupráci s Bohom slúžia ľuďom a spoločnosti. Preto spolu s ďalšími kresťanskými organizáciami a rôznymi cirkvami propagujú „týždeň manželstva“ (každoročnú iniciatívu pre páry) vo svojej krajine. Radi vyučujú o vzťahoch – v cirkevných spoločenstvách, mládežníckych skupinách a YWAM školách.

Schubertovci majú dve dcéry (29 a 27), dvoch synov (25 a 20) a jedného zaťa. Žijú v dedinke v južnom Nemecku so svojimi synmi, Christininou slepou sestrou a 82-ročnou matkou. Georg využíva svoje praktické zručnosti a dary k tomu, aby starú farmu, ktorú zdedili, premenil na dobré miesto pre celú ich širšiu rodinu a službu. Christine čiastočne využíva svoje profesionálne vzdelanie sociálneho pracovníka na prácu s deťmi v pestúnskej starostlivosti a hendikepovanými ľuďmi.

clarkeBrian a Christine Clarke

Pochádzajú z Veľkej Británie a dlhé roky pracujú na plný úväzok v rôznych misijných organizáciách. Strávili dlhší čas v Amsterdame ako vedúci zariadenia YWAM, kde vtedy nadviazali na prácu Floyda McClunga s prostitútkami a narkomanmi. V súčasnosti vedú misiu Krasif Aid, ktorá má za cieľ pomôcť deťom v detských domovoch v Bulharsku. Majú dvoch dospelých synov a predvlani sa stali starými rodičmi.