Informácie

Miesto a termíny:

hotel_remata

Miesto júlových táborov: hotel Remata***, Ráztočno, Handlová
1. TURNUS : 15. – 21. júl
Rečníci: Brian a Chris Clarke – pracujú ako kresťanskí misionári od roku 1989 a dlhodobo sa venujú práci s rodinami

2. TURNUS : 22. – 28. júl
(tábor pre rodiny deťmi akéhokoľvek veku, pre teenagerov od 13 rokov bude pripravený špeciálny program)
Rečníci: Christoph a Eveline Leu – priekopníci King’s Kids v Európe. (King’s Kids je súčasť YWAM, zameriavajúca sa na službu s deťmi a mládežou)
Špeciálny program pre tínedžerov bude mať tento rok na starosti skupina King’s Kids z Izraela pod vedením Alona a Raji Grimbergovcov.

drotar1drotar2

Miesto augustového tábora: hotel Drotár, Hronec
3. TURNUS : 12. – 18. august
Rečníci: Al a Carolyn Akimoff – dlhoroční YWAMáci, priekopníci YWAM v strednej a východnej Európe, v súčasnosti jedni zo “starejších” našej organizácie

 

Ubytovanie a cena:

Hotel Remata – ubytovanie a cena:

Zariadenie Remata ponúka rôzne kategórie ubytovania – v hoteli v 2 až 4-lôžkových izbách alebo v apartmánoch, v 2 až 4-lôžkových chatkách a v turistickej ubytovni s 2 až 4-lôžkovými izbami s poschodovými posteľami a spoločným sociálnym zariadením na chodbe.

Cena v hoteli (2 až 4-lôžkové izby)

  • 190€ – dospelý
  • 150€ – dieťa od 12 rokov (dospelá porcia)
  • 130€ – dieťa do 11 rokov vrátane (detská porcia)
  • 25€ – dieťa do 3 rokov vrátane (bez nároku na stravu a lôžko)
  • 60€ – pes

Pokiaľ máte záujem o ubytovanie v apartmáne, prípadne chcete byť ubytovaní v 2 izbách, doplatok pre rodinu je 100€.

Cena v chatkách (počet lôžok 2 až 4):

  • 175€ – dospelý
  • 140€ – dieťa od 12 rokov (dospelá porcia)
  • 120€ – dieťa do 11 rokov vrátane (detská porcia)
  • 25€ – dieťa do 3 rokov vrátane (bez nároku na stravu a lôžko)
  • 60€ – pes

Cena v turistickej ubytovni (ubytovanie v 2 až 4 – lôžkových izbách s poschodovými posteľami a spoločným sociálnym zariadením):

  • 155€ – dospelý
  • 125€ – dieťa od 12 rokov (dospelá porcia)
  • 105€ – dieťa do 11 rokov vrátane (detská porcia)
  • 25€ – dieťa do 3 rokov vrátane (bez nároku na stravu a lôžko)
  • 60€ – pes

V prípade, že máte záujem o stravu alebo lôžko pre dieťa mladšie ako 3 roky, uveďte to v poznámke v prihláške – cenu upravíme podľa vašich požiadaviek.

Ďôlezité poznámky:
Ak prídete na tábor ako jeden rodič s ďeťmi, je potrebné počítať s príplatkom 50€ za druhého dospelého vzhľadom k cenovej politike hotela.
Ak ste rodina s počtom detí 1-2 a chceli by ste kvôli komfortu 2 izby, je potrebné vzhľadom k cenovej politike hotela počítať s doplatkom pre rodinu 100€.

V prípade, že by cena bola pre Vašu rodinu neprekonateľnou prekážkou, kontaktujte nás na stana@ywam.sk. Budeme sa modliť a snažiť sa spoločne hľadať riešenie.

 

Hotel Drotár – ubytovanie a cena:

Ubytovanie: v 2–4 lôžkových izbách v hoteli alebo v 6-miestnych chatkách. Každá chatka má vlastné sociálne zariadenie, v hoteli je spoločné sociálne zariadenie pre 2 rodiny na bunke.

Ceny za ubytovanie:

  • 160€ – dospelý
  • 140€ – dieťa od 12 rokov (dospelá porcia)
  • 120€ – dieťa do 11 rokov vrátane (detská porcia)
  •   25€ – dieťa do 3 rokov vrátane (bez nároku na stravu a lôžko)
  •   10€ – poplatok za psa.

V prípade, že máte záujem o stravu alebo lôžko pre dieťa mladšie ako 3 roky, uveďte to v poznámke v prihláške – cenu upravíme podľa vašich požiadaviek.

V cene všetkých turnusov je ubytovanie na 6 nocí, plná penzia, desiata pre deti, občerstvenie, podklady k prednáškam, materiály pre detský program, spoločné priestory, športoviská, v Remate – bazény, príspevok prednášajúcim.

O spôsobe platby Vás budeme informovať po prijatí Vašej prihlášky.

 

Rečníci

Brian a Chris Clarke

Brian a Chris pracujú ako kresťanskí misionári od roku 1989. Prvých 10 rokov slúžili vo YWAM (Youth with a Mission): najskôr 5 rokov v centre Amsterdamu, kde viedli spoločenstvo “Archa”; neskôr sa presťahovali naspäť do Veľkej Británie a vrámci YWAM viedli službu rodinám
V roku 1998 rozbehli službu vo východnej Európe a v roku 2008 založili dobročinnú organizáciu Krasif Aid, ktorá podporuje cirkvi a sponzoruje rozvojové projekty, zvlášť v inštitúciach sociálnej starostlivosti v Bulharsku.
Brianovi a Chris ležia na srdci rodiny a misie. Už veľa rokov sa týmto dvom témam ako rečníci venujú. Okrem Bulharska pôsobili aj v Dánsku a na Slovensku. Tento rok budú rečníkmi ešte aj na rodinných táboroch v Nórsku a Rumunsku. Okrem iného vyvinuli svoj vlastný seminár nazvaný “Spolu” a praktizujú psychometrické štúdie pre páry s názvom Prepare&Enrich (priprav sa a obohať)
Žijú blízko Birminghamu v Spojenom Kráľovstve a už viac ako 30 rokov sú súčasťou miestnej anglikánskej cirkvi, v ktorej aj slúžia. Manželmi sú 42 rokov, majú dvoch dospelých synov, troch vnukov…a tiež veľkého čierneho labradora ktorý sa volá Morgan!

Christoph a Eveline Leu

Christoph pôvodne vyštudoval architektúru, Eveline je učiteľka detí predškolského veku. Spolu majú tri dospelé deti a tri vnúčatá.
K službe YWAM sa pridali v roku 1987 a v rokoch 1992-1993 spolu viedli YWAM bázu vo švajčiarskom Wileri. V tomto období sa stali aj jednými z priekopníkov King’s Kids v Európe. (King’s Kids je súčasť YWAM, zameriavajúca sa na službu s deťmi a mládežou: http://kkint.net/)
Počas nasledujúcich mnohých rokov bol Christoph jedným z medzinárodných lídrov King’s Kids. V súčasnosti pôsobí naďalej v „globálnom staršovstve“ tejto organizácie.
Zároveň je aj pastorom miestneho, medzigeneračného cirkevného zboru s názvom „Jahu“. Tu majú mnoho príležitostí budovať vzťahy a tímovú spoluprácu medzi generáciami mladých, dospelých, aj seniorov.
Ďalšou túžbou a vášňou Leuovcov je vystrojovať a povzbudzovať rodiny ako v živote, tak aj v službe.

Al a Carolyn Akimoff

Služba Akimoffcov sa začala s organizáciou Open Doors, ktorú založil Brat Andrew. Po niekoľkých rokoch života a práce s prenasledovanou cirkvou sa vrátili do služby vo YWAM na plný úväzok. Založili Slavic Ministries, ktorej cieľom bolo dostať YWAM aj do východnej a strednej Európy. Počas 70-tych a 80-tych rokov žili v Nemecku a Rakúsku a v tomto období vysielali veľa evanjelizačných tímov za železnú oponu.

Po rozpade Sovietskeho Zväzu na konci 80-tych rokov začali Akimoffci rozvíjať školy, služby a bázy YWAM v celom východnom bloku. Al v tomto čase viedol región Východnej Európy, ktorý zahŕňal Rusko, Ukrainu, Moldavsko, Bielorusko, Gruzínsko a Arménsko.
Dnes patrí Al medzí “starejších” našej organizácie vo východnej a strednej Európe a tiež celej Európy ako takej. Spolu s Carolyn sú starejšími aj v tzv. Európskom centre DTS. Naďalej vedú Slavic Ministries a zvlášť sa starajú o potreby mnohých pracovníkov, ktorí pôsobia v slovanských národoch.

King’s Kids a Alon a Raja Grimbergovci

Na tohtoročnom tínedžerskom tábore sa k nám pridá aj skupina King’s Kids z Izraela pod vedením Alona a Raji Grimbergovcov. King’s Kids je súčasť YWAM, zameriavajúca sa na službu s deťmi a mládežou.
Z tejto skupiny mladých cítiť nadšenie pre hudbu a pohyb, chvály aj praktickú službu druhým. Veríme, že budú pre našich tínedžerov povzbudením a inšpiráciou, ako aj veľkým svedectvom jednoty.