Rodinné tábory YWAM 2016

Ako urobiť z domu domov

Informácie

Miesto a termíny:

Miesto júlových táborov: hotel Drotár, Hronec

drotar1drotar2

1. TURNUS : 10. – 16. júl
Rečníci: Georg a Christine Schubert

2. TURNUS : 17. – 23. júl
Rečníci: Chris a Karin Child

Miesto augustového tábora: hotel Remata***, Ráztočno, Handlová

hotel_remata

3. TURNUS : 14. – 20. august
Rečníci: Doug a Patti Meyerdirk, rečník pre teenagerov: Ján Buc
(tábor pre rodiny deťmi akéhokoľvek veku, pre teenagerov od 13 rokov bude pripravený špeciálny program)

 

 

Ubytovanie a cena:

Hotel Drotár – ubytovanie a cena:

V 2–4 lôžkových izbách v hoteli alebo v 6-miestnych chatkách. Každá chatka má vlastné sociálne zariadenie, v hoteli je spoločné sociálne zariadenie pre 2 rodiny na bunke. Ubytovať sa so psom je možné len v chatke, no kvôli využitiu kapacity zariadenia je potrebné v chatke obsadiť minimálne 4 lôžka.

Ceny za ubytovanie:

  • 155€ – dospelý
  • 130€ – dieťa od 13 rokov (dospelá porcia)
  • 110€ – dieťa do 12 rokov vrátane (detská porcia)
  •   25€ – dieťa do 2 rokov vrátane (bez nároku na stravu a lôžko)
  •   10€ – poplatok za psa.

V prípade, že máte záujem o stravu alebo lôžko pre dieťa mladšie ako 3 roky, uveďte to v poznámke v prihláške – cenu upravíme podľa vašich požiadaviek.

Hotel Remata – ubytovanie a cena:

Ceny tohto turnusu sú vyššie, no miesto ponúka komfort pre rodinnú dovolenku – 3-hviezdičkové ubytovanie, bazén vonkajší aj vnútorný, športoviská, detské preliezačky…

Cena v hoteli a domčekoch: 

  • 180€– dospelý
  • 145€ – dieťa od 13 rokov (dospelá porcia)
  • 120€ – dieťa do 12 rokov vrátane (detská porcia)
  • 25€ – dieťa do 2 rokov vrátane (bez nároku na stravu a lôžko)
  • 60€ – pes.

Cena v hotelových apartmánoch:

  • 200€ – dospelý
  • 165€ – dieťa od 13 rokov (dospelá porcia)
  • 140€ – dieťa do 12 rokov vrátane (detská porcia)
  • 25€ – dieťa do 2 rokov vrátane (bez nároku na stravu a lôžko)

V prípade, že máte záujem o stravu alebo lôžko pre dieťa mladšie ako 3 roky, uveďte to v poznámke v prihláške – cenu upravíme podľa vašich požiadaviek.

V cene všetkých turnusov je ubytovanie na 6 nocí, plná penzia, desiata pre deti, občerstvenie, podklady k prednáškam, materiály pre detský program, spoločné priestory, športoviská, príspevok prednášajúcim.

O spôsobe platby Vás budeme informovať po prijatí Vašej prihlášky.

Rečníci

Georg a Christine Schubertovci

foto-schubertsSúčasťou YWAM sú od konca 70-tych rokov, tam sa spoznali a potom v roku 1983 vzali. V prvých rokoch pracovali najmä s mladými ľuďmi v rámci učeníckej školy (DTS). Georg bol niekoľko rokov vedúcim YWAM centra a tiež vedúcim DTS. Potom založil službu „remeselníci v misii“. Táto služba viedla ich rodinu na misijné výjazdy do rôznych krajín, ako Zimbabwe, Rumunsko a na štyri roky do Čile (1991-1995). V Čile sa stretli s kurzom na posilnenie a obohatenie manželského vzťahu REAPP (Relationship Enrichment by Applying Preventive Principles), boli vyškolení autormi kurzu a po návrate priniesli kurz do Nemecka. Ďalších 20 rokov pracovali na preklade kurzu a jeho spracovaní, viedli workshopy a trénovali ďalších vedúcich v Nemecku, Švajčiarsku, Rumunsku, Južnej Afrike aj na Sibíri.
Georg a Christine sú súčasťou YWAM služby rodinám a súčasťou miestneho kresťanského spoločenstva. Ich vášňou je vidieť, ako zdravé manželstvá a rodiny v spolupráci s Bohom slúžia ľuďom a spoločnosti. Preto spolu s ďalšími kresťanskými organizáciami a rôznymi cirkvami propagujú „týždeň manželstva“ vo svojej krajine. Radi vyučujú o vzťahoch – v cirkevných spoločenstvách, mládežníckych skupinách a YWAM školách.
Schubertovci majú dve dospelé dcéry, dvoch synov a jedného zaťa.

foto-childChris a Karin Childovci

Spolu so svojím 7-ročným synom Davidom žijú v južnom Nemecku a sú súčasťou Služby rodinám v Nemecku.

Chris a Karin sa stretli na tréningu YWAM v roku 1995. Potom obaja pracovali v jednom YWAM tíme v Malawi, až medzi nimi po ôsmich rokoch spolupráce vznikol blízky vzťah a v r.2004 sa zobrali. Už v Afrike videli dôležitosť a hodnotu rodiny pre celý národ a odvtedy majú na srdci šírenie tejto myšlienky a povzbudzujú rodiny.  Ako rodina prechádzajú údoliami aj pastvinami a chcú aj nám pomôcť na našej ceste.

Doug a Patti Meyerdirkovci

foto-meyerdirkZo Spojených štátov sa na Slovensko presťahovali v roku 1993. Odvtedy pracujú v naddenominačnej službe Hlas pre Krista (v USA nazývanej Campus Crusade for Christ). Vo svojej službe sú zameraní na prácu so stredoškolskými a vysokoškolskými študentmi. Spoločne často vyučujú v lokálnych spoločenstvách a na konferenciách pre študentov a manželské páry.

Doug miluje turistiku vo Vysokých Tatrách a Patti rada vytvára jedinečné spomienkové fotoalbumy. Ich spoločnou radosťou je veľký tanier bryndzových halušiek.

Majú 5 dospelých detí, 3 z nich už sú v manželstve.  Všetky ich deti vyrástli na Slovensku, no teraz žijú v USA.

bucJán Buc

Pracuje s mladými, so spoločenstvami a v evanjelizačnej službe na Slovensku. Patrí do spoločenstva VINICA na Spiši. Pracuje v Združení kresťanských spoločenstiev mládeže a je zapojený do viacerých projektov, 17 rokov je kňazom v katolíckej cirkvi.